Kütahya İnşaat Firmaları - Tavsiyeler - Yorumlar
Artan taleple birlikte daha da hızlanan daire satışları, Kütahya inşaat firmalarının konut satışlarına ivme kazandırırken, yeni projeler için de kolları sıvama cesaret verdi. En iyi Kütahya İnşaat Firmaları...
Artan konut ihtiyacı ile birlikte büyüyen inşaat sektörü, Kütahya'da en parlak günlerini yaşıyor. Türkiye'nin bütün şehirlerinde inşaat sektörü ekonomik bunalıma boyun eğerken, Kütahya inşaat sektörü ekonomik krizden yara almadan ilerlemeye devam ediyor. Krizle birlikte artan daire talepleri, Kütahya inşaat firmalarının konut satışlarına ivme kazandırırken, yeni projeler için de kolları sıvama cesareti verdi. Kütahya'nın en iyi inşaat firmaları hangileri? Gelin hep birlikte inceleyelim.
Kütahya'nın En İyi İnşaat Firmaları
- ZA YAPI İnşaat
Kamuoyu yoklamaları, halkın inşaat firması seçerken özellikle 4 kritere önem verdiğini gösteriyor.
- Modernlik
- Sağlamlık
- Estetik
- Güvenilirlik
Kütahya bölgesinde yaptığı kat karşılığı inşaat ve anahtar teslimi inşaat projeleri ile Kütahya'nın en iyi inşaat şirketlerinden biri haline gelen firma, 1996 yılında kuruldu. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu, Kütahya halkının da yakından tanıdığı Zeki Aydın tarafından kurulan şirket, güçlü teknik kadrosuyla çalışmalarına devam ediyor.
Müşteri yorumları:
Sosyal medya hesaplarından gelen bazı yorumlar:
- Gülay Hanım: "Muhteşem bir yapı oldu, hem içi hem dışı ile. Allah razı olsun yapanların ellerine sağlık. On numara beş yıldız. Kütahya inşaat firmalarından böyle yapıların devamını görmek isteriz.
- Fatma Hanım: "İçinde yaşayanın ömrüne ömür katar. Yapan firmaya başarılar dilerim."
- İbrahim Bey: "Ellerinize sağlık on numara daireler."
- Burak Bey: "Emeğinize sağlık, her detayda emek verilmiş."
- Cengiz Bey: "Emeğinize sağlık, çok şık ve kaliteli olmuş."
- İbrahim Bey: "Ellerinize emeğinize sağlık."
- Seçil Hanım: "Çok güzel"
- Hasan Bey: "Elinize Sağlık"
- Ahmet Bey: "Gayet başarılı"
- Kürşat Bey: "4+1 daire almak için gittiğim ZA Yapı'dan 2 tane yatırımlık 1+1 daire alarak çıktım. Çok çok kısa sürede paramı amorti edeceğim. Çünkü kira getirileri çok yüksek. Üniversitenin yüksek öğrenci kapasitesi de apartı mantıklı yatırım haline getiren bir diğer etmen. Dükkan alsam bu kadar kârlı bir ticaret yapamazdım. Beni iyi bir şekilde yönlendirdikleri için teşekkür ediyorum."
- Yavuz Bey: Ev almakla ilgili çok olumsuz düşüncelerim vardı. Her zaman derler ya; ev alma komşu al diye, ZA Yapı ile sadece ev değil, mükemmel komşular da edinmiş oldum.
- Ömer Bey: "Park palas apartmanından daire satın aldım. Sadece aldık bitti olmadı. Satıştan sonra da pek çok konuda elimiz ayağımız oldular. Bu devirde böylesi zor."
- Sabri Bey: "Ev Planlarınızı Çok Beğendim Herkese Tercih Ederim .)"
- Hasan Bey: "Bir adet apart aldım. Yeni projelerini merakla bekliyorum."
- Tunahan Bey: "kurumsal bir yapı, hızlı, güvenilir, teşekkürler"
Daire satın alırken nelere dikkat etmek gerekir?
Evin dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü açısından;
- Hangi deprem yönetmeliğine tabi?
- Döşeme sistemi nedir?
- Zemin etüdü var mı?
- Binanın kimin tarafından inşa edildiği biliniyor mu?
- Malzeme kalitesi nasıl?
Mimari ve çevresel faktörler açısından;
- Konumu nasıl?
- Toplu taşıma araçlarına yakın mı?
- Hastane, avm, okul, ibadethane gibi merkezlere yakın mı?
- Kaçıncı kat, hangi cepheye bakıyor, manzarası nasıl?
- Büyüklüğü, binanın yaşı, kullanım durumu nasıl?
- Isı, su ve ses yalıtımı var mı?
- Otoparkı veya sosyal imkanları var mı?
- İç özellikleri nasıl?
- Binadaki her bir kattaki daire sayısı, toplam daire sayısı ile binada; hidrofor, su deposu, ısıtma sistemi ve asansör olup olmadığı durumu sorgulanmalı.
Tapudaki ve belediyedeki durumlar açısından;
- İskanı var mı?
- Tapu kaydı bilgilerinde ne var?
- Arsa payı ne kadar?
- Yönetim planında neler yazılı?
- Şerh, haciz, ipotek veya başka bir engel var mı?
Maddi faktörler açısından;
- Emlakçı komisyonu ne kadar?
- Tapu masraflarını kim ödeyecek? Eşit mi paylaştırılacak?
- Evin fiyatı bütçeme uyuyor mu?
- Para transferini ne zaman ve nasıl yapmalıyım?
Sağlam bina sağlam proje ile başlar!
Deprem perdeleri bir yapının olmazsa olmazlarıdır. Üstelik yapının kaç katlı olduğu farketmeksizin mutlaka her yapıda inşa edilmelidir. Deprem perdeleri, deprem anında binanın yapacağı hareketi (deplasmanı) azaltan en önemli faktörlerden biridir.
Günümüzde inşa edilen sünek yapılarda; binanın az hareket etmesi, oluşacak hasar risklerini de azaltır. Çünkü çok sallanan bina, depremden gelen kuvveti, bina hareketiyle sönümlemeye çalışacaktır. Eğer sönümleyebilirse ne âlâ! Bina; deprem anında; gider, gelir, gider, gelir ve ayakta kalır. Ama ülkemizdeki binaların temel sorunu da bu zaten. Depremde giden bina geri gelemiyor. Çünkü hem taşıyıcı sistem boyutlarında cömert tercihler yapılmıyor. Hem de deprem perdeleri "angarya" olarak görülüyor.
Oysa taşıyıcı sistem seçiminde cömert kolon boyutları tercih edilirse ve deprem perdeleri binadaki doğru konumlara simetrik bir şekilde yerleştirilirse, deprem anında oluşacak deplasman (binanın hareketi) minimuma indirilmiş olur. Bu da deprem perdelerinin depreme karşı koyması ve binanın daha az hareket ederek depremi karşılaması anlamına gelir. Ancak deprem anındaki bu hareket hiçbir zaman sıfırlanmaz. Çünkü fay hattı kırıldığında yer küre bile hareket ediyor. Binanın hareket etmemesi düşünülecek şey değil. (Sismik izolatör kullanılan binalarda bu hareket çok daha kontrollü)
Sorun Nereden Kaynaklanıyor?
Peki depreme karşı bu kadar net çözümler varken neden binalarda deprem perdeleri kullanılmıyor? Neden taşıyıcı sistem boyutları cömert değil? Bunun cevabı ne yazık ki bilinçsiz müteahhitler...
Kütahya inşaat piyasasında, asıl mesleği inşaat mühendisliği olmayan firmalar, projelerini kendileri hazırlayamadıkları için, dışarıdan statik proje sipariş ediyorlar. Ancak "en sağlam proje hangisi?", "en güvenli projeyi nasıl seçerim?" diye sormak yerine "hangi mühendisin projesinde daha az demir ve beton çıkıyor?" diye soruyorlar. Haliyle müteahhitlerden iş almaya çalışan çaylak mühendisler, "daha az demir ve daha az beton ile proje hazırlama" yarışına girişiyorlar.
Haliyle projeleri çaylaklar hazırlayınca, inşaatları iş bilmez müteahhit firmalar yapınca; Kütahya inşaatlarında; ne deprem perdesi görmek mümkün oluyor ne de cömert kolon boyutları...
Temelde tasarruf olmaz! - Kütahya İnşaat Sektörü
E bir de zemin iyileştirme mevzusu var tabi. Kütahya'da yapılan inşaatların çoğunun zemini gevşek. Yani dayanıksız. Üzerlerine inşa edilen binlerce tonluk binaları kaldırabilecek güçte değiller. Zaten yaşı 70'i geçmiş herhangi bir Kütahyalıya sorsanız, "şuralar bataklıktı hep, bina yaptılar" diye anlatmaya başlar size.
Kütahya inşaat sektöründe zemin iyileştirme yöntemi olarak "Taş Kolon Sistemi" yaygın. Ancak bu yöntem Eskişehir başta olmak üzere çevre illerin hepsine yasak. Çünkü sağlıklı bir yöntem değil.
Kütahya inşaat sektöründe zemin iyileştirme yöntemi olarak "Taş Kolon Sistemi" yaygın. Ancak bu yöntem Eskişehir başta olmak üzere çevre illerin hepsine yasak. Çünkü sağlıklı bir yöntem değil.
Deep Soil Mix uygulaması |
Peki doğrusu ne? Doğrusu, daha pahalı sistemler olan Deep Soil Mix sistemini veya Jet Grout sistemini tercih etmek. Daha büyük projelerde ise fore kazık. Ancak dediğim gibi, bu sistemler taş kolon sistemine göre epey pahalı. Ancak bu sistemler, uygulaması becerilemeyen taş kolon sisteminden çok çok daha sağlam oluyor. Örneğin Jet Grout sisteminde 400-450 barlık basınç ile oluşturulan kolonlar, zemini kuvvetlendiriyor; farklı oturmaların oluşmasına ve binanın hasar görmesine engel oluyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek Jet Grout sisteminin nasıl uygulandığını görebilirsiniz.
Kütahya'da satılık daire fiyatları bölge bölge, mahalle mahalle değişkenlik gösteriyor. Dairenin özelliklerine, konumuna ve metrekaresine göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor.
Görüşmeye katılın